Wushu er en samlebetegnelse for kampkunster fra Kina, og var tidligere kjent i vesten som kung fu. Det finnes mer enn 128 ulike stilarter fra Kina og noen av stilene er raske og akrobatiske, mens andre har fokus på flytende og harmoniske bevegelser, som er bra for konsentrasjonen og som ofte kalles ‘meditasjon i bevegelse’. Som barn lærer man ikke å bruke teknikkene for kamp, men øver på selvdisiplin og respekt for andre. Fokuset er på mestring og på å ha det gøy med bevegelsene, individuelt og sammen med andre. Wushu passer godt som støttegren for andre idretter siden man trener spenst, koordinasjon, hurtighet og utholdenhet og man bruker hele kroppen i utførelsen.

Chen-stil taijiquan kjennetegnes av varierende tempo, mange sirkler, og stadige skifter mellom myke, rolige og eksplosive bevegelser.

Om man har tålmodighet og øver lenge får man lære å bruke sverd, stokk, spyd og andre våpen for oppvisning. Om man ønsker får man etterhvert lære wushu som selvforsvar og kamp.


Wushu kids – for barn fra 2. klassetrinn og oppover

Aldersgruppe: Barn og unge, 2-10 klassetrinn.

Utstyr: Treningstøy og innesko generelt.

Instruktør: Fu Tongtong

Kontingent: Medlemskap i SK Djerv koster kr. 500 pr år (50% søskenrabatt). I tillegg kommer treningsavgift på kr. 250 for barn pr semester og kr. 400 for voksne pr semester.

Påmelding: Send en mail til djervwushu@gmail.com.

Kontaktperson: Sverre Helge Bolstad, sverrehelge@gmail.com, 92066683


Chen taijiquan for ungdom og voksne

Chen Taijiquan for ungdom og voksne

Treningene foregår i Kultursalen på Vitalitetsenteret eller ute når været tillater det.

Taijiquan (tai chi) er en kinesisk kampkunst som kan trenes av alle. Treningene består av puste- og tøyeteknikker for å få igang kroppens naturlige sirkulasjon, rolig utførelse av et sett med bevegelser for forsvar og angrep, par-øvelser og meditasjon (qi gong).

Treningene er gratis, men deltagerene oppfordres til å melde seg inn i SK Djerv. Begrenset antall plasser, førstemann til mølla gjelder.

Treningen er et samarbeid mellom Vitalitetsenteret Frivillighetsentral, Bergen Konfutse-institutt og SK Djerv.

Bli med i Facebookgruppen til Djerv wushu
Litt om wushu