A-lagets suverene sesong

Opprykket til 4.divisjon er allerede sikret, med flere kamper igjen å spille. Det skal itillegg spilles kretsmesterskapkamper mot de andre vinnerne i de andre avdelingene i 5.divisjon, så det er en spennende tid i vente for å følge A-laget.
Her er en liten oppsummering over suksess sesongen for Djerv A-lag herrer.

Runde for runde

1. Runde
Sesongen startet hjemme mot Søfteland 8.april. Søfteland hadde nettopp rykket opp fra 6.divisjon, mens Djerv hadde rykket ned fra 4.divisjon. Årets første seriemål kom fra Geir Gudmestad allerede etter 12 minutter. Djerv fortsatte å dominere kampen og duellspillet og i det 56. minutt doblet Peter Time ledelsen med sitt første av mange mål som han kom til å score denne sesongen. Kampen endte 2-0 til Djerv og poengsankingen var igang.

2. Runde
15. april måtte Djerv reise ut til Osterøy for sin andre seriekamp for sesongen. Etter en god første kamp, var Djerv tent på å fortsette marsjen. Det tok bare 13 minutter før Steffen Jakobsen scoret kampens første mål og videre i omgangen kom Fredrik Karlsson på scoringslisten, etterfulgt av to kjappe av Steffen Jakobsen som fullførte sin hattrick allerede før pausesignalet var blåst. Djerv ledet dermed hele 4-0 til pause. I andreomgang derimot ble Djerv mindre sulten og fokusert, dermed endte kampen bare 4-0.

3. Runde
23.april tok Djerv imot Dale på Møllaren. Dette skulle bli litt av en målfest. Det tok bare 2 minutter før en uheldig Dale spiller satte ballen i sitt eget mål. Kampen var aldri spennende og til pause stod det hele 5-0. (Målscorere: Håkon Tollefsen, Steffen Jakobsen *2 og Jan Tore Østvold). Djerv fortsatte marsjen, Peter Time noterte seg med to mål, Steffen Jakobsen med tre mål til (totalt 5 i kampen), mens Joachim Karlsson og Thomas Sundal scoret hvert sitt. Dale fikk sitt trøste mål og nullen sprakk for Djerv som hadde håpet at den skulle holde enda lengre. Kampen endte 12-1.

4. Runde
1. mai var duket for toppoppgjør mot Løvstakken. A-laget vant sin fjerde strake kamp da de gjestet Løvstakken på Fyllingsdalen stadion. Djerv ledet fortjent 1-0 til pause, med Håkon Tollefsen som eneste målscorer. Nivået datt i andreomgang og i det 87.minutt slapp Djerv inn sitt andre seriemål for sesongen. Når alt håp om seier så ut til å forsvinne, fyrte Jan Tore Østvold av en kanon fra 40 meter, rett i krysset. Dette sikret 2-1 seieren og Djerv er fremdeles ubeseiret.

5. Runde
7.mai gikk Djerv på sitt første tap. I første omgang var Djerv suverene og ledet hele 3-1 til pause (målscorere: Peter Time, Thomas Sundal og Remi Steinsbø). Djerv så derimot helt annerledes ut etter pause. Sluttet å skape de store sjansene, spillet fløt ikke lenger like bra som i førsteomgang. I det 79. minutt begynte noe som til slutt ble en brutal snuoperasjon av Hovding, de reduserer til 3-2, 6 minutter senere scorer de 3-3 og i det 90.minutt er snuoperasjonen komplett og Hovding vant kampen 4-3.

6. Runde
20.mai reiste Djerv ut til Fossemyra Kunstgress for å møte Kvernbit. A-laget vant sin femte kamp for sesongen da de snudde 1-0 til 1-2 mot Kvernbit. Djerv var jevnt over best og skapte klart mest sjanser. Djerv brente blant annet en straffe og mange store sjanser. Mens Kvernbit trengte bare én mulighet, for at de skulle få 1-0. Men Djerv ga aldri opp og folk var veldig optimistiske i pausen. I andreomgang fortsatte Djerv der de slapp og Geir Gudmestad utlignet till 1-1 med en nydelig volley fra i hvert fall 30 meter og rett i mål. Like etter blir deres eneste keeper stygt skadet og det blir en lang pause fra kampen. Dermed måtte en utespiller i mål. Like etter slår Steffen Fylkesnes en nydelig 40 meters pasning til Jørgen Borgenvik, som tar den ned med et nydelig mottak, som man bare ser de beste i verden utføre, og på andretouch setter han ballen i lengste hjørne og i mål. Etter 2-1 målet, skaper Djerv mindre, men er kompakt og solide bak. Samtlige Djervspillere ga alt i hver duell og var overlegne i alle dueller. Kampen endte dermed 2-1 til Djerv.

7. Runde
27.mai tok Djerv imot Fyllingsdalen 3. Peter Time scoret dagens første mål og Steffen Fylkesnes doblet ledelsen med et innøvd frispark og sørget for at det stod 2-0 til pause. Store deler av andre omgang var preget av en rekke kjempe sjanser, men ketchup-effekten kom da innbytter Håkon Tollefsen satt ballen i nettet. Like etter scorer Fredrik Karlsson et nydelig mål fra hjørne av 16.meteren og i motsatt vinkel. Peter Time startet showet, men avsluttet også showet ved å sette 5-0.

8. Runde
4. juni møtte Djerv Lyngbø 2. Dette skulle bli en tøff kamp for A-laget. Men allerede etter 17 minutter setter Peter Time inn 1-0 til Djerv. Men Lyngbø i det 25. minutt scorer Lyngbø, slik det står 1-1 til pause. Rett etter pause scorer Lyngbø nok en gang og de har dermed snudd kampen til 2-1. Men da tar Djervs midtstopperbauta, Thomas Østvold, ansvar og utlignet kjapt til 2-2. I det 71. minutt snur Thomas Østvold det med å score nok et mål, stillingen endte 3-2.

9. Runde
8. juni kom Eidsvåg på besøk på Møllaren. Med godt oppmøte på tribunen feide A-laget Eidsvåg av banen, med en solid 6-1 seier. Peter Time scoret dagens første etter 5 minutter. Denne ledelsen skulle ikke vare lenge før Eidsvåg utlignet til 1-1, bare ett minutt senere. Djerv svarte like kjapt med 2-1, nok en gang var Peter Time siste mann på ballen. Time scoret det siste for omgangen i det 38.minutt. Tre minutt ut i andreomgang setter Fredrik Karlsson inn 4-1, og det skulle bare ta to minutt til før Peter Time kom på scoringslisten nok en gang, med 5-1. Det siste målet ble scoret av innbytter Dino Vele, som scoret på sitt første touch på ballen i det 84.minutt.

10. Runde
15. juni var det klart for den siste kampen før sommer. Norheimsund gjestet Møllaren. Djerv brente en haug med sjanser og liknet ikke seg selv i denne kampen. Var svært ineffektive og kampen endte skuffende nok 0-0.

11. Runde
13. august etter en lang sommerferie var Djerv klar for en ny kamp, denne gangen Søfteland borte. Det tok bare 2 minutter før Djervs nye spiss, Adrian Ørsahl, scorer sitt første mål for klubben, og bare kvarteret senere setter Dino Vele inn 2-0. Kampen dør ut og Søfteland presse, men får ikke mål før det 85. minutt, men da er det for sent for hjemmelaget og Djerv tok alle tre poengene. Kampen endte 2-1 til Djerv.

12. Runde
19. august tok Djerv imot Valestrand Hjellvik 2. Dette var den første kampen for A-laget på den nye kunstgressmatten på Møhlenpris idrettsplass. Banen har iløpet av sommeren fått en ny kunstgressmatte, noe som var svært etterlengtet. Men det negative med nytt kunstgress var at banen hadde krympet betydelig. Dette så ikke ut til å plage Djerv, hvor de feide motstanderen av banen med hele 6-0 i sekken. Målscorere: Fredrik Karlsson, Peter Time*3, Ole Marius Knudsen og Håkon Tollefsen).

13. Runde
27. august måtte Djerv reise langt for å møte Dale borte. Som tidligere nevnt vant Djerv hele 12-1 på hjemmekampen mot Dale. Denne kampen skulle bli noe mer målfattig. Allikevel tok Djerv med seg 3 poeng hjem igjen til Møllaren med en sterk 2-0 seier. Målscorere: Håkon Tollefsen og Adrian Ørsahl.

14. Runde
2. september var det duket for nok en toppkamp mot tabell toer Løvstakken. Med godt oppmøte på tribunen viste Djerv en ekstremt god andreomgang. Det var 0-0 til pause, men de første 20 minuttene i andreomgang kom det tre scoringer på løpende bånd fra Ander Sommer, Tjalve Svendsen og Fredrik Karlsson. På tampen av kampen får Løvstakken et trøste mål. Med 3-1 seier, tok Djerv et stort steg mot seriemesterskap og opprykk.

15. Runde
9. september var Djerv veldig tent på å revansjere seg mot Hovding som stod for den brutale snuoperasjonen sist gang de møttes. Hva er vel bedre enn at de får smake sin egen medisin? Hovding tar ledelsen etter 27 minutter spilt, men Djerv og Adrian Ørsahl svarer kjapt og det står dermed 1-1 til pause. En halvtime ut i andreomgang scorer Hovding nok en gang. Når alt håp ser ut til å være ute og klokken er tikket 90. minutt, Scorer Adrian Ørsahl sitt andre for kampen. Men Djerv er fremdeles ikke ferdig, Remi Steinsbø scorer 3-2 til Djerv og Djerv stikker av med alle tre poengene. Kampen endte 3-2 til Djerv.

16. Runde
16. september tok Djerv imot Kvernbit. Kvernbit overrasket alle med en tidlig scoring allerede i det 3. minutt. Men i det 24. minutt utlignet Håkon Tollefsen til 1-1 og Djerv ser seg dermed aldri tilbake. Drøye ti minutter senere tar Djerv ledelsen med mål av Thomas Sundal. Like før pause øker Anders Sommer ledelsen til 3-1. Etter pausen punkterer Peter Time kampen med to mål, kampen endte dermed 5-1.

17. Runde
21. september var det klart for lokaloppgjør på Møllaren. Djerv møter Nordnes. Kampen som var flyttet fra før sommerferien var nå klar for å spilles. Djerv var oppført som bortekamp, og det på deres egen hjemmebane, Møhlenpris idrettsplass. Nordnes ga Djerv god kamp, men med mål av Jan Tore Østvold og Adrian Ørsdahl gjorde at Djerv stakk av med den viktige og prestisjetunge seieren. Sluttresultat: 2-0.


18. Runde
25. september stod Fyllingsdalen for tur. De suverene serielederne mot den suverene tabelljumboen. Det var åpenlyst at Djerv var favoritter. Fredrik Karlsson scoret allerede etter 2 minutter, men ti minutter senere utligner Fyllingsdalen overraskende til 1-1. 20 minutter senere tar Adrian Ørsahl ansvar og scorer to kjappe, slik at Djerv leder 3-1 til pause. Andreomgangen viser Djerv hvorfor de er serielederen og hvorfor Fyllingsdalen ligger på sisteplass. Først scoret Håkon Tollefsen, deretter en ny og kjapp dobbel av Adrian Ørsahl, etterfulgt av en scoring til Peter Time og Andreas Johansen på tampen av kampen.

19. Runde
30. september skulle den 13 kampers lange seiersrekken til Djerv ryke. Da tok de i mot Lyngbø 2 på Møllaren og det endte med et skuffende 0-1 tap. Dette gjorde allikevel ingenting, for på grunn av andre kamper, så var Djerv sikret opprykk og seriemesterskap og det med hele tre kamper igjen å spille. Dermed kan man også vente seg kretsmesterskapkamper i nærmere fremtid, mot serievinnerne i de andre avdelingene.

20. Runde
14. oktober var Djerv klar for å komme inn på seiersporet igjen når de tok imot Eidsvåg. Kampen var aldri spennede med en overbevisende 4-1 ledelse til pause, med mål av Peter Time, Fredrik Karlsson, Remi Steinsbø og Jørgen Borgenvik. I andre omgang scores det fem nye mål, to av de kom fra Peter Time (3 totalt i kampen), mens Adrian Ørsahl noterte seg for et, mens Geir Gudmestad scoret to. Eidsvåg scoret riktignok nok et mål, og stillingen endte 9-2 til Djerv.

21. Runde
21. oktober reiste Djerv ut til Norheimsund med et redusert mannskap. Kampen skulle bli vanskelig for Djerv og måtte se seg slått 2-0.

22. Runde
30. oktober kl 16.00 mot Nordnes på Møhlenpris idrettsplass.